Tekstiili- ja muotialalta ravintola- ja cateringalalle

 Moi!

Valmistuessani Tekstiili- ja muotialalta (TeMu), halusin jatkaa opiskelua. Lähetin hakupaperit kahdelle alalle: ravintola- ja cateringalalle ja autoalalle. 

Pääsin opiskelemaan ravintola- ja cateringalalle(RaCa). Kiinnostus alkoi Someron terveyskeskuksen keittiöstä. Halusin oppia enemmän ja paremmaksi ruoan tekijäksi. Meidän piti hankkia ennen opiskelun aloittamista omat työvaatteet. Edellisestä alasta poiketen saimme oppikirjat: Kokkiprokkis ja E-kokki. 

Ensimmäinen viikko meillä oli alan teoriaa, kävelimme turvakävelyn, opintostartti ja saimme myäs samaisella viikolla essut ja omat veitset. Teoriassa juttelimme ihan ensimmäisellä päivällä työergonomiaa. 

Toisella viikolla pääsimme jo keittiöön. Jännitin maanantai päivää paljon, koska harjoittelimme silloin veitsen käyttöä ensimmäistä kertaa. Tiistaina pääsimme jo kokkaamaan. Teimme erinlaisia sosekeittoja, sämpylöitä ja marjapiirakkaa.  


Tässä tekemäni mummon marjapiirakka.
Tässä tekemäni Mummon marjapiirakka

Piirakka oli omastamielestäni hieman makea, mutta muuten hyvää. Pohja onnistui hienosti, vaikka luulin sitä tehdessani hätäileväni.

Tähän mennessä olen oppinutkin jo paljon kaikkea, mutta paljon opittavaa on vielä.  Olemme oppineet pilkkomaan erinlaisia kuutioita ja suikaleita.


                         Kiitos kun luit!😃😃


                         Kerro kommenteissa mitä pidit.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Verhoulun historiaa

Mitä olen oppinut ja saanut tehdä teboililla.

Habitare 2018