Derbin satulan uudistaminen

Derbin satulan uudistaminen

Kiskossa ollessani Verhoilu Idefix nimisessa verhoomossa työssäoppimisessa, sain tehtäväkseni uudistaa Derbin satulan. Uusitamisen aloitus oli hankala, mutta apua sain verhoilun mestarilta.
Derbin satula ennen uudistusta.
 Leikkuusuunnitelman tekeminen ei ollutkaan niin helppoa kuin luulin. Tein monta eri suunnitelmaa, kunnes tajusin miten homma toimii hyvin. Leikkuusuunnitelmassa kaavat on aseteltu mahdollisimman taloudellisesti tietyn levyiselle kankaalle.
Satulan leikkuusuunnitelma.
 Ompeluohjetta oli mukava tehdä. Ohjeen tekeminen oli tarpeeksi haastavaa ja sitä tehdessä sai miettiä, ymmärtääkö myös muut, mitä tarkoitan. Asian pohtiminen loppui siihen, kun kyselin luokkatovereiltani, että ymmärävätkö he. He antoivat korjausehdotuksia, joiden avulla suunnitelmasta tuli selkeä.
Satulan ompeluohje.
 Kun sain satulan valmiiksi olin tyytyiväinen käsityön jälkeen. Satulassa käytetty materiaali on keinonahkaa. Keinonahkaa kuten myös aitoa nahkaa ommelessa ompelun pitää mennä ensimmäisellä kerralla hyvin, sillä nahkaan jää aina neulan reikä. Tätä tehdessäni sain kokeilla ensimmäistä kertaa kolmisyöttökonetta.  Kolmisyöttökoneessa on tavallinen alasyöttö, neulasyöttö ja sellainen "tassutteleva" lisäosa paininjalassa. Teollisuudessa näitä käytetään ainakin nahan, kumin yms. todella haastavien materiaalien ompelussa.
Satula uudistamisen jälkeen.

Uudistettu satula omalla paikallaan.

tässä vielä koko komeudesta kuva

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Verhoulun historiaa

Mitä olen oppinut ja saanut tehdä teboililla.

Habitare 2018