Työssäoppimiskuulumisia



Suoritan tämän jakson pienessä ompeluliikkeessä nimeltään Ompelimo Oliina, joka sijaitsee täällä Salon keskustassa. Siellä ommellaan Oliina tuotteita, laukkuja, mekkoja, mittatilausvaatteita, häämekkoja, juhla-asuja ja arkivaatteita asiakkaiden toiveista. Itse ompelimoa pystyssä pitää Jenny Sainio.
Ensimmäinen päivä on varmaankin se kaikista jännittävin ja nyt kerron siitä:

Maanantai 12.11
Ensimmäinen päivä sujui hyvin ja nopeasti. Olin 20 min ajoissa ja odottelin Plazassa, että kello olisi viisi vaille yhdeksän. Odotellessa viestittelin kaverille ja kerroin kuinka paljon jännitti eka päivä. Samalla soitin myös iskälle samaisesta jännityksestä, mikä kyllä puhelun jälkeen hieman helpotti.
Ompelimossa kävi päivän mittaan asiakkaita, vaikka liike on maanantaisin kiinni. Asiakkaat pääsevät kuitenkin käymään. Mukavaahan se on, kun näkee ihmisiä, joilla on hymy kasvoilla, vaikka ulkona satoikin koko päivän. 
Ensimmäinen työtehtäväni oli purkaa takin vetoketju ja ommella se uudestaan. Vetoketju piti neulata hyvin sillä raidat piti saada kohtaamaan.


Vetoketjun purkaminen

Oli mukava ommella kun oli tuttu ompelukone, joka oli tuotu Salon amikselta ompelimoon. Valmiista takista en muistanut valitettavasti kuvaa ottaa, mutta hyvän näköinen siitä tuli

Vetoketjun ompelu

Sain myös tehdä tilauksesta tyynyliinan, jota en tänään vielä saanut valmiiksi . Tähän tyynyliinan tuli piilovetoketju, mikä on aika hankala ommella. Se tehtiin eri tavalla kuin koulussa, mutta hyvä se on osata monta eri tapaa. On muuten pakko hehkuttaa tyynyliinan leopardikuvioista karvakangasta, joka kyllä sotki koko ompelimon, että saatiin imuroida kesken päivän. Huomenna jatkuu tyynyliinan ompelu.






Moi!
Piitkästä aikaa...

Työssäoppimista on takana 4 viikkoa ja 6 viikkoa edessä. Tämän kolmen viikon aikana, jota en ole kirjoittanut, olen oppinut uutta. Vaihdoin vetoketjuja takkeihin ja farkkuihin sekä paikkasin revenneitä saumoja.

Vko 47 19.11-22.11
Tällä viikolla ompelin pehmoleluja, salamia ja vesipisaroita, jotka täytettiin vanulla. Torstaina kävin koululla syömässä ja herkuttelemassa kakkukahvilla, koska Salon seudun ammattiopisto täytti 60 v. Perjantaina oli vapaapäivä.
Tässä isoin salama joka imi sisäänsä vanua hirveät määrät, mutta valmiina se näyttää hyvin muhkealta.

Vko 48 26.11-30.11
Takkivetoketjujen vaihto on tullut tutuksi tällä viikolla. Torstaina oli koulun joulutori, jossa sai viettää aikaa kavereiden kanssa ja yksi amppelikin myytiin sen seitsemän tunnin aikana. Ei haittaa, vaikka kaikki amppelit eivät menneet kaupaksi, mutta olen yhtä kokemusta rikkaampana. Perjantaina aloitin takkivetoketjujen vaihdon.

Vko 49 3.12-5.12
Lyhyellä viikolla vaihdoin vetoketjuja ja paikkasin revenneitä housuja. Torstaina itsenäisyyspäivän vuoksi oli vapaapäivä, jolloin kävimme leffassa äidin, isosiskon ja isosiskon poikaystävän kanssa katsomassa The Crinchin. Perjantainakin oli vapaapäivä.


Kiitos kun luit!!😄

Kerro kommenteissa mitä pidit.


Kommentit

  1. Lyhyt mutta kaikki tärkeä tuli kerrottua😀👍🏻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäi kirjoittamisen jälkee hyvä mieli kun ei kirjottanut ihan kaikkea mitä mielessä oli.😀👍🏼

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Verhoulun historiaa

Mitä olen oppinut ja saanut tehdä teboililla.

Habitare 2018