Päiväkirja työssäoppimisesta

Moi!!

Minulla alkoi työssäoppimisjakso viime viikon maanantaina 5.3.2018, jonka menin suorittamaan Salon Citymarkettiin. Tämä työssäoppimisjakso loppuu 20.4.2018. Tässä työssäoppimisjaksossa olisi tarkoitus oppia asiakas-ja myyntityötä. Ja kyllä, nyt jo huomaa, miten kivaa se on ja kuinka paljon on jo oppinut asiakaspalvelusta.
Näinä ensimmäisillä kahdella viikolla olen hyllyttänyt ja järjestellyt eri hyllyjä, esim.seuraavia:

-Muro ja jauho
-Mehu ja alkoholi
-Lemmikkieläintarvike 🐕🐈
-Koiranmakkara
-Makaroni, riisi ja nuudeli 🍝
-Näkkileivät ja eri korput
-Säilykkeitä
-Lastenruokia 👶

Herään aamuisin 5:15 ja lähden kävelemään töihin puoli seitsemältä. Seitsemältä pitää olla työvaatteet päällä alhaalla katsomassa, minkä rullakon ottaa ja mihin hyllyväliin sitä lähtee rullakkoa purkamaan.

Esinmäinen päivä Citymarketissa oli hieman epämukava, koska jännitti eikäi tiennyt mitä sai tehdä.
Nyt kahden viikon jälkeen on jo tullut mieleen kysyä kesätöitä sieltä. Työ on kivaa ja välillä haastavaa.
Nyt loppuviikosta 15-18.3 oli Mammuttimarkkinat ja kaupassa oli ahdasta liikkua rullakon kanssa.

Päivittelen tänne lisää viikon välein, miten viikko on mennyt. Voisi ottaa jotain kuviakin ja laittaa tänne, kun näyttäähän tämä aika tylsältä ilman kuvia.

Viikko 12 
Tässä maanantain ruokatunnin jälkeinen työ.
Tämä viikko meni tosi nopeesti. Hyllytin suurimaksi osaksi puuro, jauho, mysli ja muro väliä. Ja olihan siinä välillä riisi, makaroni ja nuudeli hyllyjäkin. Tämä viikko meni jotenkin mukavasti, vaikka välillä tuli palautetta  myöhästelystä. Mutta nyt on alkanut menemään hyvin,  kun noustaan heti herätessä sängystä ja aloitetaan päivä kahvilla ja tottakai aamupalalla. Aikaiset herätykset aamulla ovat alkaneet sujua, kun menee nukkuumaan ajoissa, noin klo 21.00-22.00. Jatketaan ensi viikolla kirjoittamista.

Viikko 13
Tämä viikko oli vaan 4 päivää, koska pääsiäisloma oli ihan normaalisti. Tällä viikolla järjestelin ja hyllytin:
- Alkoholijuomia
- Pääsiäismaailma saarta
- Lemmikkieläintarvike hyllyä
- Riisi ja nuudeli väliä
- Puuro-ja jauhoväliä

Ja tässähän ne olivat. Nyt pääsiäisloman jälkeen pääsen teollisuus/elintarvikepuolelta leipäpuolelle, Olen siis viikko 10:stä viikko 14 asti ollut teollisuus/elintarvikepuolella. Olen innoissani, kun pääsen nyt katsomaan minkälaista työnteko on leipäpuolella. Aika on mennyt nopeasti ja  kohta istun koulunpenkillä  ja saan jutella kavereiden kanssa. Jatketaan jälleen ensi viikolla.

Viikko 14
Tämä viikko alkoi tiistaista ja sillon pääsin leipäpuolelle kokeilemaan minkälaista siellä on työskennellä, ja kivaahan  siellä oli. Menen sinne vielä ensi viikolla, tosin tiistaina vasta, koska silloin tulee enemmän kuormaa. Olen leipäpuolella vain aamusin ja loppupäiväksi siirryn takaisin teolliselle puolelle ja siellä olen hyllyttänyt: jauhoja, muroja ja myslejä, mehuja sekä alkoholijuomia.
10 päivää jäljellä työssäoppimista.

Viikko 15
Alkaa pikku hiljaa työssäoppimisjakso lähenee loppuaan, jäljellä on enää vaan ensi viikko. Mutta tällä viikolla maananataina olin teollisella puolella hyllyttämässä ja hyllytin jauhoja, muroja ja puurohiutaleita. On tullut tämä puuro, jauho- ja muroväli tutuksi, kun joka viikko hyllytän sitä, mutta mukavaa työtä se on.
Tiistain olin kolme tuntia hyllyttämässä leipiä, kunnes kymmenen aikoihin pääsin pesemään kylmäaltaitten ikkunoita, ai että mikä työ. Niitä ikkuknoita oli noin 80  ja pesin niitä melkein 5 tuntia, mutta tulivat puhtaiksi.
Keskiviikkona pääsin tyhjentämään ulkolaisten oluiden hyllyä, koska sen paikkaa siirrettiin lasteruokahyllyjen paikalle (en koskaan saannut selville mihin lastenruuat siirrettiin). Keskiviikko aamuna tosin vielä sain hyllyttää 10-20 min. Suunnitelmat eivät menneet ihan niinkuin piti. Siinä oluthyllyn tyhjentämisessä ei mennyt koko loppupäivää, niin järjestelin hyllyjä sen jälkeen.
Torstai oli perus hyllyttämistä ja järjestelyä. Hyllytin riisi- ja nuudeliväliä sekä muro- ja jauhoväliäkin.
Perjantaina aamulla hyllytin mehuja ja jälleen kerran muroja. Ruokailun jälkeen pääsin hyllyttämään  ulkomaalaiset oluet siihen uuteen hyllyyn. Siinä työssä tuli pieni tuskan hiki. Laitettuani oluet menin  järjestelemään hyllyjä.

Viikko 16
Viimeinen viikko alkoi ihan normaalisti teollisella puolella, jossa tein perushyllytystä ja hyllyjen järjestelyä. Olin viimeisellä viikolla hevi eli hedelmä- ja vihannespuolella, tässä sain toteutettua  haaveeni banaanien hyllyttämisestä.
Tiistaina autoin leipäpuolella ruokailuun asti, kunnes menin teolliselle puolelle jatkaamaan lastin purkua ja hyllyjen järejstelyä.
Keskiviikon baananien hyllytyksen jälkeen vein pumppukärryt takaisin varastoon. Puppukärryillä ajaminen ei ollut kovin helppoa.
Torstai alkoi poikkeuksellisesti leipäpuolella, koska sinne oli tilattu paljon sitruuna- ja tiikerikakkupikkumuffineita. Sen jälkeen olin leipäpuolella ja menin jälleen teolliselle puolelle. Perjantai oli viimenen päivä, jonka vietin kokonaan teollisella puolella. Pääsin perjantaina puoli tuntia aikaisemmin, koska piti palauttaa työvaatteet ja sieltä sain pienen yllätyksen:


Nämä kaikki sain sieltä sellaisessa keltaisessa lahjakassissa. Kaikkia muita on jo maistettu paitsi tuota oikeassa alakulmassa olevaa granolaa, mutta uskoisin että sekin on hyvää.
Tämän viimeisen työssäoppimisviikon kirjottamisessa meni kauemmin, koska tekniikka ei ollut kaverini.
Tämä oli nyt tässä. Nämä seitsemän viikkoa meni aivan liian nopeasti, vaikka aluksi ei siltä tuntunut.
Kiitos paljon, kun olit mukana  työssäoppimisjaksollani tässä muodossa.






                                                               Kiitos paljon kun luit!!

Kommentoi alle mitä pidit!



Kommentit

  1. No niin, siitähän se lähti käyntiin. Hyvä juttu toi luettelo, mitä oot hyllyttänyt👏🏻👍👌🏼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuliha toss kaksviikkoo mietittyykki mite alottais ja olin innoissani kirjottamas tätä😀😀😄 ja kiitoksii

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Verhoulun historiaa

Mitä olen oppinut ja saanut tehdä teboililla.

Habitare 2018